It’s Official: The 2019 Standard Deduction Is Getting Even Large
Terkini

Budak Ijat Selar Ada Penonton Tak Bijak Selepas Tular Foto Mira Filzah Nyanyi, Main Gitar Di Hospital

Menerima banyak kritikan netizen yang mempersenda babak Adellea Sofea yang menggunakan peralatan hospital dan terma medikal, pengarah Shahrulezad atau Budak Ijat ada menjelaskan, dia telah melakukan kajian mengenai hal itu.

Malah, dia turut mendapat nasihat daripada pakar perubatan sebelum melakukan penggambaran.

Pada masa sama, pengarah prolifik ini turut menyelar golongan penonton yang hanya tahu mengkritik dan tidak bijak dalam membuat penilaian.

“Morning guys. Pagi ni ramai betul yg DM abam dan tag pasal komen dari hamba Allah nama Shiela apa ntah ni.

“Abam baca dan senyum walau hati sebenarnya panas gak. Abam malas nak komen panjang lebar sebab tak nak org fikir abam cuba nak tegakkan benang yg basah,” tulisnya.

Shahrulezad pada masa sama turut berkongsi komen dari individu yang lebih pakar.

“Apa yg abam buat ialah abam sertakan sekali komen dari Dr Madu yg abam rasa dia menonton drama AdelleaSofea ni dengan penuh istiqamah. Hehehe.

“Anyway issue dia macam ni. Semasa shooting scene yg melibatkan Fir koma ni kita orang bukan buat suka suka hati jer kat set dengan equipment yg kita ada. Actually for that particular scene production have to spend almost thousands RM per day hanya untuk khidmat nasihat cara menggunakan alatan perubatan untuk kes koma.

“Apa yg korang tengok kat TV tu adalah abam ikut nasihat pakar tu bulat bulat yer. Bukan abam suka hati tok nenek nak pakai kan pada Fir. Semua tu under supervised from pakar yg terbabit.

“Masalahnya kat sini bila ada species penonton Melayu yg memang sengaja suka mencari kelemahan drama tempatan dan cuba menggembar gemburkannya demi mendapat perhatian.

“Cara tegurannya tu pulak sangat menyakitkan hati seolah olah kami di set ni bodoh bodoh belaka. Padahal dia sendiri yg tak follow cerita ni dari awal tapi terus jump to the conclusion hanya berdasarkan satu scene.

“Komen komen ‘kasar’ sebeginilah kadang2 buat penggiat drama kdg2 give up nak sentuh drama yg berkaitan dunia perubatan disebabkan perangai sesetengah netizen kiasu macam ni yg rasa kita orang pembikin drama ni bodoh bodoh belaka.

“Ya memang bidang perubatan ni bukan bidang kami sebab tu kami tak kisah spend extra budget untuk memastikan kami tak buat silap. But still ada jer yg tak kena.

“Untuk itu abam menyeru semua penggiat drama Malaysia tak payah lah kita dekati cerita yg ada kena mengena dengan hospital ni sbb kita berhati hati macam mana sekali pun dalam pembikinan tetap kita jugak yg kena lahar balik.

“Kalau aku tahu nak jadik macam ni baik aku hantar jer Fir yg koma tu bawak jumpa bomoh lagi bagus. Sebab bomoh bomoh tu tak melibatkan medical gadget segala bagai. Paling tidak pun modalnya cuma buah kelapa muda dengan ayam selasih jer. Save budget pun ya. Hehehe,” jelasnya panjang lebar.

Dalam pada itu, dia turut memuat naik paparan komen seorang netizen yang menyatakan suara ahli keluarga dapat mempercepatkan proses penyembuhan pesakit.

Terdahulu, tular sekeping foto sebuah babak dalam drama berjudul Adellea Sofea menunjukkan Mira Filzah menyanyikan lagu sambil bermain gitar di hadapan Ungku Ismail yang sedang koma ketika itu.

Foto : Instagram Budak Ijat

Related posts
Terkini

''Widowhood Effect'', Pasangan Cenderung Meninggal Dunia 3 Bulan Selepas Pasangan Mati- Kajian

Terkini

Remaja Hidap Penyakit Sampai Mata Juling & Berjalan Macam Ketam, Terpaksa Masuk Hospital Sampai 20 Kali

Terkini

ADUN & 3,144 Ahli Parti Keadilan Rakyat Libaran Umum Keluar Parti

Terkini

Tiga Tertuduh Nafi Bergilir-gilir Cederakan Mangsa

Sign up for our Newsletter and
stay informed

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *