ilmu

Perhatian! Benda ini boleh buat lelaki hilang ghairah atas ranjang!

HUBUNGAN intim bagi pasangan yang baru berkahwin ni bukannya macam dekat dalam novel, filem yang selalunya romantik. Kena tahu juga apa yang pasangan suka atau tidak supaya kedua-duanya selesa ketika bersama. Sebenarnya ada beberapa perkara yang mungkin kelihatan kecil tapi boleh menyebabkan pasangan korang ‘turn off’ untuk beraksi di atas ranjang. Bebulu Bukan nak cakap apa, memang…
Read more
ilmu

Pemain Bola Sepak Paling Banyak Followers Kat Instagram

Dunia yang semakin moden ni, bilangan followers di media sosial merupakan penanda aras untuk menentukan tahap populariti seseorang. Ini termasuk lah pemain-pemain bola sepak popular yang dah semakin ramai mula aktif menggunakan media sosial sebagai salah satu cara untuk…
ilmu

Kereta Terbelah Dua, Pemandu Formula 2 Sah Maut

Sama ada pelumba kereta atau pelumba motor, kemalangan merupakan perkara yang paling digeruni walaupun ciri-ciri keselamatan untuk sesuatu perlumbaan sangat tegas. Malang tak berbau, tu lah yang berlaku kepada pelumba muda Formula 2, Anthoine Hubert selepas maut dalam kemalangan semasa perlumbaan di litar lumba Spa-Francorchamps yang terletak di Belgium pada 31 Ogos 2019. Today we stand as one…
Read more
ilmu

Resepi Kek Lapis Tembikai Simple • Resepi Bonda

Resepi Kek Lapis Tembikai Simple Bahan-Bahan: 1 cawan tepung gandum (Saya guna tepung hongkong) 1 buku butter (250g) 1sdb ovalette 1/2 cawan horlick 1/2 cawan nestum kisar 3/4 cawan gula halus 1/4 cawan susu pekat 1/4 cawan serikaya 4 biji telur (gred A) 1sk esen…
ilmu

Hold on girls! Sekolah sihir Harry Potter kini betul-betul dibuka

MALAS betul nak pergi kelas. Kelas pula bosan je memanjang. Tak tahulah pula waktu sekolah korang dulu macam mana. Tapi ni ada benda syok yang berlaku dekat United Kingdom apabila sebuah syarikat tutor menawarkan tuisyen bertemakan Hogwarts! Yea! menjeritlah semua peminat…
ilmu

Sambutan 40 Tahun Sony Walkman Buat Diri Terasa Tua

Setiap manusia yang tak boleh hidup tanpa muzik mesti tahu dengan kewujudan dan kehebatan Sony Walkman yang pernah menyinari dunia teknologi sebelum lahirnya smartphone. Sony Walkman pertama di dunia yang dipasarkan pada tahun 1979 ialah Sony Walkman TPS-L2. Image Via : youtube.com/The Retro Future Objektif utama Sony Walkman dicipta ialah untuk membolehkan setiap manusia di dunia untuk…
Read more
ilmu

Luar Negara Pun Tahu Apa Maksud Teemu Pukki Kat Malaysia

Ramai yang dah tahu dan sedar dengan kehadiran bintang baru bola sepak di Premier League iaitu Teemu Eino Antero Pukki atau lebih dikenali sebagai Teemu Pukki yang beraksi dengan pasukan Norwich City. Sebelum ni kami dah pernah ceritakan mengenai siapa sebenarnya Teemu…
ilmu

5 Fakta kesihatan yang korang dapat daripada berpuasa!

AWAL Muharram atau juga dikenali sebagai Maal Hijrah baru sahaja berlalu dan sis sudah pasti mesti ramai yang dah tahu sejarah disebaliknya yang berkenaan penghijrahan Nabi Muhammad S.A.W dari Kota Makkah ke Madinah. Korang tahu tak, banyak sejarah-sejarah yang penting dalam bulan Muharram ni. Antaranya adalah kita digalakkan untuk berpuasa. Untung tau kalau ikut amalan sunat ni. Keuntungan yang…
Read more