ilmu

Pemain Tumpuan Liga Super 2020

Sebelum bermulanya musim terbaru Liga Super 2020, ada beberapa perkara yang korang kena tahu. Yang pertama sekali, perlawanan pertama Liga Super 2020 iaitu perlawanan Piala Sumbangsih akan berlangsung pada 28 Februari 2020, antara pasukan Johor Darul Ta’zim dan Kedah di Stadium Sultan Ibrahim, Johor. 1⃣4⃣ hari lagi menjelang CIMB Piala Sumbangsih 2020! Adakah anda sudah…
Read more
ilmu

Macam Bidadari! Pernikahan Emma Maembong indah serba putih

20.2.20 ialah tarikh keramat menyaksikan pelakon jelita Emma Maembong selamat menjadi isteri kepada lelaki pilihannya Muhammad Shazli Azhar dengan sekali lafaz sahaja. Berkonsepkan warna putih, majlis tertutup itu dihadiri 300 tetamu dengan senaskah Al Quran bersama tujuh…
ilmu

Tak perlu topeng muka dan sarung tangan untuk elak coronavirus!

LUPAKAN topeng muka dan sarung tangan! Cara terbaik untuk mengelak coronavirus adalah dengan kerap mencuci tangan.” Merupakan pesanan yang disampaikan oleh penasihat perubatan dalam dunia penerbangan. Mengikut sumber, virus tersebut tidak mampu untuk bertahan lama jika…
ilmu

"Bukan nak duit, cuma nak Naim jujur," Bekas kekasih beri tempoh seminggu status sebenar Sumpah

BELUM pun reda nama Naim Daniel disebut-sebut setelah memenangi Anugerah Juara Lagu 34 dengan lagu Sumpah. Kini, seorang wanita yang mendakwa dirinya sebagai bekas kekasih Naim membuat sidang media tergempar mengenai status lagu Sumpah. Kontroversi mula melanda apabila wanita terbabit iaitu menjelaskan lagu itu adalah ciptaan bersama dan bukannya hasil karya Naim semata-mata. Dalam sidang media…
Read more
ilmu

Membantu kesihatan jantung, itu lah kebaikkan tomato

SELAIN dari memberi kelebihan untuk kecantikkan kulit, buah tomato juga berkesan untuk memberikan kesihatan dalaman terhadap manusia. Selama ni mesti banyak yang korang dengar tomato ni memberikan kebaikkan pada kulit seperti memutihkan kulit, melicinkan kulit secara semula…
ilmu

Sudah-sudahlah bina 'mall' dekat KL ni, Kita perlu pokok!

Nak sembang tentang alam sekitar ini memang bosan. Siapa je nak kisah? Asalkan internet rumah kita masih laju untuk kita maraton cerita Korea, cukuplah. Kalau elektrik ada dan kita masih boleh charge telefon, okaylah. Kalau nak mandi, buka sahaja pili air. Apa yang susah?
ilmu

Main Game Sambil Pakai Kacamata Stylo

Makin lama game-game yang kita boleh main di smartphone kita makin best, bertambah pula dengan graphic dan simulasi yang padu. Bila graphic dah padu, tentunya bertambah lah masa yang kita ambil untuk terus bermain di smartphone tu. Ada yang main mengikut masa dan ada pula gamers sejenis tegar yang akan bermain tanpa mengira waktu berjam-jam sampai bateri habis dan terpaksa dicucuk powerbank. Tapi…
Read more
ilmu

Resepi Cream Crackers Homemade • Resepi Bonda

Resepi Cream Crackers Homemade Biskut ala ala cream crackers ni tak kurang sedapnya kalau buat sendiri. Bahan-Bahan: 2 sudu besar butter 1 sudu besar cream cheese 1 cwn tepung gandum 2 sudu besar minyak 1/4 cwn air (tak habis pun, guna sikit je) Cara-cara: 1. Gaul…
ilmu

Resepi Sambal Hitam Tomato • Resepi Bonda

Resepi Sambal Hitam Tomato Sambal hitam tomato, ambil masa 4 jam jugak nak siapkan sambal hingga betul-betul kering, haru jugak duk berdiri lama. Sedap ada rasa masam-masam manis pedas, semua secukup rasa. Boleh la buat kalau sapa yang nak rasa. Bahan-Bahan: 1 kg tomato…
ilmu

Belgium Dah Kemuncak, Kini Giliran Norway

Untuk pengetahuan korang, pasukan bola sepak kebangsaan Belgium berada di tangga teratas dalam senarai FIFA Ranking setakat ni. Masa Piala Dunia FIFA kat Jepun dan Korea Selatan pada tahun 2002, pernah ke korang anggap Belgium ni dalam golongan pasukan kebangsaan yang gempak-gempak setanding Argentina, Brazil, Jerman atau Sepanyol? 2019 FIFA World Ranking’s… Agree? Disagree? 1.
Read more