ilmu

Betul Ke Bandar Bawah Tanah Wujud?

Pernah tak korang bayangkan yang kemungkinan dibawah jalannya korang selalu lalu kemungkinan ada bandar dibawahnya. Selalu kita tengok benda-benda macam ini dalam movie sahaja tapi untuk pengetahuan korang sebenarnya bandar bawah tanah sememangnya wujud! Hari ini aku akan share dengan korang beberapa bandar bawah tanah yang mungkin korang tak tahu wujud sehinggalah sekarang. BRUCE LEE TUNNEL Bila…
Read more
ilmu

Anzalna Kongsi Video Eidrees, “Macam Anak Orang Arab La”

Kehidupan selebriti, Anzalna Nasir bertambah ceria dan bermakna dengan kehadiran cahaya mata pertama, Mohamad Eidrees pada 31 Mei tahun lalu. Kehidupan selebriti, Anzalna Nasir bertambah ceria dan bermakna dengan kehadiran cahaya mata pertama, Mohamad Eidrees pada 31 Mei…
ilmu

Fakta! French Fries Bukan Dari Perancis

Mengikut sejarah, dah banyak benda-benda yang diciptakan didunia ini hasil dari negara Perancis seperti belon udara panas, mesin jahit dan banyak lagi. Negara Perancis juga siap berikan Status of Liberty kepada Amerika Syarikat. Cuma dalam banyak-banyak hasil ciptaan, ada…
ilmu

Pelakon wanita Captain America ditahan bunuh ibu sendiri

PELAKON wanita daripada filem popular Captain America telah ditahan oleh pihak polis bandar Kansas dimana beliau dituduh membunuh ibunya sendiri! Mollie Fitzegerald seorang pelakon wanita yang memegang watak kecil dalam filem Captain America: The First Avenger dikatakan terlibat dengan pembunuhan ibu kandungnya sendiri. Ibu kandungnya Patricia dipercayai ditikam dan mati ditempat kejadian. Sejurus…
Read more
ilmu

#JarWab : Kugiran Masdo | dhia.com.my

Privacy Settings This site uses functional cookies and external scripts to improve your experience. Which cookies and scripts are used and how they impact your visit is specified on Dasar Privasi. NOTE: These settings will only apply to the browser and device you are…
ilmu

Aunt Mei – Si Penculik Kanak-Kanak Terkenal Di China!

Kes penculikan kanak-kanak sememangnya satu perkara yang serius di China lebih-lebih lagi kawasan yang jauh dari bandar. Salah satu sebab kes penculikan ini banyak terjadi adalah kerana ramai ibu bapa di China yang inginkan anak lelaki berbanding anak perempuan dan mereka sanggup membuat apa saja untuk mendapatkan anak lelaki termasuklah membelinya daripada sindiket penculikan. Pada tahun 2016…
Read more
ilmu

Hotel di Jepun berharga 1 Dolar US Tapi…

KORANG mesti tahu kebanyakkan perkhidmatan di Jepun banyak yang pelik-pelik. Contohnya seperti perkhidmatan boyfriend sehari, perkhidmatan korek telinga dan macam-macam lagi. Jadi di sini sis nak kongsikan satu lagi perkhidmatan hotel di Jepun. Korang boleh anggap pelik…
ilmu

Alamak! Betul ke minum air berlebihan akan mendatangkan bahaya?

KITA  selalu dengar yang kita kena minum air banyak untuk mengelakkan dari dehydrate. Tapi korang tahu tak sukatan sebenar air yang sepatutnya kita minum? Korang tahu jugak tak yang sebenarnya minum air yang terlampau banyak tidak bagus seperti mana yang korang sangkakan. Di Twitter, seorang doktor dan netizen @HausofHilton menyatakan minum air yang banyak akan membawa penyakit sawan. Dia juga…
Read more