ilmu

Neymar VS Beckham, Siapa Paling Bergaya?

Kalau nak dibandingkan antara David Beckham dan Neymar, masing-masing mempunyai cara permainan bola sepak yang tersendiri. David Beckham lahir dengan bakat bola sepak yang biasa. Tapi disebabkan David Beckham gigih berlatih untuk menjadi pemain bola sepak profesional, hasilnya David Beckham merupakan pemain yang mempunyai kelebihan menerusi hantaran jauh dan sepakan percuma yang…
Read more
ilmu

Siapa kata kulit ayam tak bagus?! Ini kahsiatnya

“Jangan makan kulit ayam! Tak elok untuk kesihatan tu.” Ayat ini sering kita dengar kalau nak nak makan ayam. Kulit ayam sebenarnya tak elok lah, boleh mendatangkan penyakit merbahaya lah, boleh beri sakit kulit lah, dan macam-macam lagi. Kepercayaan ini begitu…
ilmu

Nastia Kekal Konsep Melodrama Dengan “Tanpamu”

Nama kumpulan Nastia ini mungkin nama yang tidak asing lagi, kumpulan yang dikenali dengan lagu-lagu yang pernah menghangatkan corong-corong radio dengan bunyian muzik yang berkualiti antarabangsa. Selepas dikenali ramai peminat muzik mainstream tempatan dengan single…
ilmu

Pet Peeves! Tak suka dengan bunyi mengunyah? Sila jumpa psikiatri

“Ngap ngap ngap!! “ish bising betul lah dia ni kalau tengah makan.. Tak boleh kunyah senyap-senyap ke?” Ha! pernah tak korang terdetik dalam hati ketika korang tengah makan dengan rakan atau sesiapa? Sis faham perasan tu. Pada sesetengah orang memang menganggu dan ada pula yang sampai hilang selera makan akibat terganggu. Kita bukanya tak suka orang tu, cuma kita sendiri pun tak tahu kenapa…
Read more
ilmu

Sudan Selatan Adalah Negara Paling Muda Dan…

Di bumi ini, kita mempunyai dalam 200 negara yang terwujud dengan lebih daripada 7.5 billion manusia yang bertapak. Jadi memang dunia kita sekarang ni penuh dengan benda atau perkara-perkara yang menarik dengan manusia-manusia yang berbilang kaum dan bangsa. Jadi kali ni…
ilmu

Resepi Ayam Bakar Mayonis • Resepi Bonda

Resepi Ayam Bakar Mayonis Hi korang. Dia mai dah, asal dia mai macam biasa la kan tepek gambar ayam bakar. Kali ni ayam mayonis. Korang boleh ubah suai bahan ikut sesuai selera ya. Maaf saya terlupa ambik gambar ayam masa perap tadi. Kentang tu saya kupas, potong dan rebus.
ilmu

7 Google Trick Yang Korang Boleh Try

Sejak kemunculannya pada tahun 1997, Google adalah adalah enjin carian yang paling banyak digunakan di World Wide Web di semua platform sama ada desktop, laptop, tab, atau smartphone sekali pun. Kehidupan kita semua telah dimudahkan dengan kewujudan entiti yang bernama Google. Cakap je nak buat assignment? Nak cari resepi? Nak betulkan apa saja. Kalau tak tahu atau nak belajar apa saja, Google…
Read more