It’s Official: The 2019 Standard Deduction Is Getting Even Large
Terkini

“Tak Perlu Pakai Prada, Chanel, LV,”- Faezah Elai Selesa Gaya Sederhana, Mahu Istiqamah Pakai Tudung Tutup Dada 

Pelakon Faezah Elai menekankan setiap pemakaian yang digayakan terletak pada penampilan setiap individu dalam menggayakannya.

Bukan hanya berladaskan pada sesebuah penjenamaan semata-mata, sebaliknya keserasian dan keselesaan pemakai ketika berfesyen perlu diutamakan.

Malah, bintang kelahiran Pulau Pinang itu juga mempunyai pandangan sendiri mengenai cara berpakaian, berfesyen dan menutup aurat.

“My 2019 fashion style.. I studied fashion dulu.. 1 thing I understand about fashion is that,u dont need to wear Prada,Chanel or Louis Vuitton to makes you look fashionable.. Is how u carry out the design.

“Fashion means u feel comfortable and confident..but sad pemahaman org kita,fashion means kena hi end ala2 omputih.. sampai kadang2 klu org luaq tgk,dia tk tau org yg pakai tu agama apa.. 

“I dont mean it has to be tudung labuh or pakai jubah, pakai seluaq or skirts, cause i dont judge people from what they wear. Islamnya seseorg itu terletak pada Rukun Islam dia, bukan baju dia, klu semua aurat tutup sekalipon nampak mata ja.

“Tapi Rukun Islam pon tk penah buat, yg tu bukan islam, setakat pakai jubah and tudung labuh ke lutut, pompuan arab yg bukan islam pon pakai yg sama,” kongsinya.

Dalam pada itu, Faezah,38, turut mengajak orang ramai untuk istiqamah berhijab dengan cara yang sempurna dan mematuhi syariah.

“Cuma, utk yg bertudung tu,bila org tgk,org tau hg tu islam.. tk kisah lah hg lilit tudung mcm mana pon.. .

“Contoh mcm hakak, walaupon hakak mcm Jessica Alba,tp mmg tau dh hakak muslim.. klu Trumph tgk dia tembak teruih. Walaupon langsung tk sempurna cara hakak tutup aurat..

“You know what i mean? Jgn salah paham pulak.. dont manipulate my words hokey..
Moga kita teruih istiqomah,” akhirinya yang mula berhijab sekitar tahun 2015. 

View this post on Instagram

My 2019 fashion style.. I studied fashion dulu.. 1 thing I understand about fashion is that,u dont need to wear Prada,Chanel or Louis Vuitton to makes you look fashionable.. Is how u carry out the design.. fashion means u feel comfortable and confident..but sad pemahaman org kita,fashion means kena hi end ala2 omputih.. sampai kadang2 klu org luaq tgk,dia tk tau org yg pakai tu agama apa.. i dont mean it has to be tudung labuh or pakai jubah,pakai seluaq or skirts,cause i dont judge people from what they wear. Islamnya seseorg itu terletak pada Rukun Islam dia,bukan baju dia,klu semua aurat tutup sekalipon nampak mata ja,tp Rukun Islam pon tk penah buat,yg tu bukan islam,setakat pakai jubah and tudung labuh ke lutut,pompuan arab yg bukan islam pon pakai yg sama.. . Cuma,utk yg bertudung tu,bila org tgk,org tau hg tu islam.. tk kisah lah hg lilit tudung mcm mana pon.. . Contoh mcm hakak,walaupon hakak mcm Jessica Alba,tp mmg tau dh hakak muslim.. klu Trumph tgk dia tembak teruih 😝 Walaupon langsung tk sempurna cara hakak tutup aurat.. . You know what i mean? Jgn salah paham pulak.. dont manipulate my words hokey.. Moga kita teruih istiqomah.. . I just need @properhijab to look like Jessica Alba.. I dont need LV,Prada or Fendi.. well well.. Thank you so @properhijab . Satgi ni mesti ramai yg triggered ni.. 🤣😂 ok bye . #properhijab #ootd2019 #myootd2019 #ootd #ootdfaezahelai #faezahelaiootd #muslimahfashion #mystyle #myfashion #fashionblogger #faezahelai #influencer #feelingblessed #alhamdulillah #lovelovelove

A post shared by faezahelai (@faezahelai) on

Menerusi ruangan komen, rata-rata bersetuju dengan perkongsian bintang tersebut.

Foto : Instagram Faezah Elai

Related posts
Terkini

Remaja Hidap Penyakit Sampai Mata Juling & Berjalan Macam Ketam, Terpaksa Masuk Hospital Sampai 20 Kali

Terkini

ADUN & 3,144 Ahli Parti Keadilan Rakyat Libaran Umum Keluar Parti

Terkini

Tiga Tertuduh Nafi Bergilir-gilir Cederakan Mangsa

Terkini

“Doktor Jahit Balik Gusi,” – Habit Suka Gigit Kereta Kawalan Jauh, Anak Fad Bocey Masuk Wad Bedah

Sign up for our Newsletter and
stay informed

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *